Banc del Temps de Calonge i Sant Antoni

QUÈ ÉS EL BANC DEL TEMPS DE CALONGE I SANT ANTONI?

El Banc del Temps vol esdevenir un espai per enfortir la cohesió social i el suport mutu entres els veïns i les veïnes de Calonge i Sant Antoni. Un espai on posar en valor els sabers i els coneixements de la ciutadania i facilitar que aquests es puguin compartir i intercanviar.

El Banc del temps vol convertir-se en un espai de trobada entre persones, entitats i col·lectius del municipi, un lloc on proposar i oferir les nostres capacitats, serveis i ajuda, així com per demanar i cercar suport en els nostres veïnes i veïnes.

L’objectiu del Banc del Temps és promoure la participació i la col·laboració ciutadana en el municipi, enfortint el teixit associatiu i millorant la convivència ciutadana, al temps que es resolen necessitats quotidianes dels veïns i de les veïnes del municipi.

Amb l’objectiu d’impulsar la implementació del Banc del Temps de Calonge i Sant Antoni, l’Ajuntament va contractar enguany el servei d’assessorament tècnic d’una entitat amb expertesa en l’àmbit de la dinamització de projectes de Banc del Temps, Resilience Earth.

 

EL GRUP MOTOR

Per tal d’arrelar el projecte al municipi i connectar aquesta proposta amb les necessitats de Calonge i Sant Antoni, un dels primers passos que s’han dut a terme ha estat l’impuls d’un grup motor que constitueix la Comissió de Seguiment i Avaluació. El sentit d’aquesta comissió és el de generar un espai veïnal amb veus diverses i representatives del municipi amb el que anar construint i definint cada passa del procés, així com donar compte de la feina feta. Si vols saber més d’aquesta comissió o t’interessa formar-ne part pots posar-te en contacte a bancdeltemps@calongeisantantoni.cat.

Del mes de juny al setembre de 2021 s’han dut a terme dues trobades d’aquesta comissió. En la primera reunió s’ha presentat a Resilience Earth alguns dels marcs de treball que s’utilitzaran per a dur a terme el projecte. També s’ha parlat de les primeres accions orientades a conèixer millor la realitat de Calonge i Sant Antoni a través de diverses entrevistes als membres del grup motor. 

En la segona, es van compartir els resultats de les entrevistes dutes a terme, i com aquests ens ajudaven a entendre quina és la situació del municipi en termes associatius i comunitaris. Aquestes entrevistes també ens ajudaven a veure que Calonge i Sant Antoni tenia la necessitat d’aprofundir en la voluntat de “fer poble” i de fomentar la col·laboració i participació ciutadana, així com d’impulsar el contacte social entre els veïns i veïnes del municipi i d’implementar punts de trobada presencial per potenciar les interrelacions veïnals.

Per tal de compartir aquesta voluntat i el propòsit que sembla emergir a través de les diverses entrevistes realitzades, es va valorar la importància de dur a terme reunions obertes a la resta del municipi per tal de recollir la seva veu i començar a definir les properes passes per implementar el Banc del Temps. 

En aquest sentit, es convocaran dues trobades obertes a totes les veïnes i veïns del municipi per establir les bases del Banc del Temps de Calonge i Sant Antoni:

- Dimarts 2 de novembre de 2021 a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, de 18.30 a 20.30 hores.

- Dimecres 3 de novembre de 2021 al Palau Firal de Sant Antoni, de 18.30 a 20.30 hores.

 

CONTACTE

972 60 94 11

bancdeltemps@calongeisantantoni.cat

 

Comparteix amb els amics per què hi diguin la seva!

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies