Les Consultes de Barri es defineixen com un procés participatiu amb sessió de debat entre els veïns i veïnes amb l'objectiu de detectar propostes de millora concretes per al barri. Els acords otinguts en aquest procés participatiu no són vincultants però sí preceptius i contenen les següents fases:
- FASE D’INFORMACIÓ: Difusió de la informació relativa al procés participatiu, amb la publicació al web de Participació Ciutadana i amb la distribució de tríptics i cartells informatius sobre el lloc i dates de les sessions de debat.
- FASE DE DEBAT: En les sessions de debat s’analitzen les aportacions, opinions i suggeriments dels veïns i veïnes amb l’objectiu de determinar propostes concretes de millora dels barris.
- FASE DE VALIDACIÓ: Les propostes de millora dels barris són analitzades pels serveis tècnics municipals per tal de valorar la seva viabilitat d’execució.
- FASE DE RETORN: Un cop traslladades les propostes de millora a les àrees de l’Ajuntament corresponents, en funció de la matèria de cada proposta de millora, i rebuda la resposta, es procedeix a la convocatòria d’una sessió de retorn, en la qual es trasllada als veïns i veïnes les respostes a les propostes de millora plantejades.
Aquest procés participatiu ve motivat per l’equip de govern de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni amb la finalitat de captar necessitats, definir accions de millora i apropar la participació als barris.
CONSULTES DE BARRI REALITZADES
- Cases Noves de Sant Antoni (2017-2018).
- Torre Colomina (2017-2018).
- Padró, Camp de la Llebre, Puigtavell i Puigventós (2018-2019).
- Nucli de Calonge (2018-2019).
- Nucli de Sant Antoni (2020-2021).
- Mas Pallí (2020-2021).
- L'Eixample (2021).
- Puigsapera i Sant Antoni Est (2021).
- Mas Ambrós, Puig Tomàs, L'Illa i Riufred (2022).
- Parc Aumell i Torre Valentina (2022).