Calonge i Sant Antoni Participa!

 

Benvinguts i benvingudes a l'espai de PARTICIPACIÓ CIUTADANA!

La regidoria de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni impulsa diferents projectes per promoure la participació ciutadana al municipi. 

El Canal Participa, creat l'any 2015, és una eina participativa mitjançant la qual la ciutadania pot fer arribar a l’equip de govern les seves idees, opinions i suggeriments sobre qualsevol aspecte de la vida local. Les opinions rebudes són analitzades pels serveis tècnics municipals i des de Participació Ciutadana, en el termini de temps més breu possible, traslladem la resposta al ciutadà.

Amb les Consultes de Barri es pretén apropar la participació als barris i captar les seves necessitats i propostes de millora a través de la dinamització de sessions de debat. Un cop analitzades les propostes pels serveis tècnics, convoquem de nou als veïns i a les veïnes a una sessió de retorn, on traslladem les propostes que han estat validades. L'any 2017 vam impulsar les primeres Consultes de Barri i des d'aleshores hem pogut apropar la participació als barris i urbanitzacions del municipi. 

Els Pressupostos Participatius promouen la participació ciutadana perquè tothom qui vulgui pugui participar fent propostes i votant-les per decidir en quines inversions destinar els recursos disponibles per aquest procés participatiu. En la primera edició dels Pressupostos Participatius, l'any 2016, l'import destinat al projecte guanyador era de 50.000 euros, import que s'ha anat incrementat progresssivament fins situar-se en els 125.000 euros que hi destinem actualment.

El Banc del Temps de Calonge i Sant Antoni, impulsat l'any 2021, és un espai de suport mutu i d'intercanvi de serveis, coneixements o habilitats entre la ciutadania que utilitza el temps com a unitat de canvi. La seva finalitat és promoure la participació ciutadana i afavorir les interrelacions veïnals, fomentar la cohesió social, el diàleg, la solidaritat i l'ajuda, alhora que es dona resposta a les necessitats dels veïns i de les veïnes a través dels intercanvis entre oferta i demanda.

Finalment, a banda d'aquests espais participatius, també impulsem des de Participació Ciutadana processos participatius puntuals referents a assumptes municipals concrets que per la seva rellevància es decideix sotmetre a un procés participatiu, per tal de recollir i analitzar les opinions dels veïns i veïnes del municipi. Aquest va ser el cas del procés participatiu vinculat a la redacció del Pla Local d'Habitatge (2021), així com del procés participatiu vinculat al projecte de reurbanització de l'Eixample de Calonge (2022-2023).

Esperem que feu ús d'aquests canals participatius i tingueu per segur que rebreu la nostra resposta!

Salutacions cordials,

Anna Tena Rodríguez

Regidora de Participació Ciutadana

Comparteix amb els amics per què hi diguin la seva!

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies