Comença la votació per triar els projectes finalistes dels Pressupostos Participatius 2023 de Calonge i Sant Antoni (10/10/2022)

Avui comença la primera volta de les votacions per triar les propostes finalistes per als Pressupostos Participatius 2023 de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, que impulsa la regidoria de Participació Ciutadana. Enguany s’han recollit 154 propostes i això suposa un increment del 33% respecte les 116 propostes que es van recollir durant la passada edició. Aquestes 154 propostes presentades per la ciutadania durant la fase de recollida s’han validat i agrupat, de manera que en la fase actual de votació es poden triar entre 13 propostes, de les quals 3 passaran a la fase final. Els pressupostos participatius destinaran fins a 125.000€ al projecte guanyador.

El període de votació d’aquesta primera volta comença avui 10 d’octubre i s’allargarà fins al dia 31 d’octubre. La ciutadania pot votar fins a 3 propostes de les 13 presentades i validades. D’aquesta primera volta de votació en sortiran 3 projectes finalistes que passaran a la votació final per triar el projecte guanyador. La votació es pot fer online a vota.calonge.cat o bé presencialment a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de Calonge (Plaça de la Concòrdia, 7) o a la de Sant Antoni (Avinguda Catalunya, 26) de 8.30 a 14 h. En aquesta primera volta poden votar les persones majors de 16 anys que estiguin empadronades al municipi o bé que siguin titulars o cotitulars de segones residències.

Les 13 propostes que la ciutadania pot votar són: adaptar voreres i passos de vianants per a persones amb mobilitat reduïda; millorar l’Escola de Música, l’Hotel d’Entitats i l’edifici de Protecció Civil; col·locar figures significatives de Poble de Llibres, com bancs en forma de llibres o figures de contes; instal·lar bústies per a l’intercanvi de llibres i material de lectura; establir un itinerari històric i cultural retolant edificis i patrimoni històric; fer un circuit per a bicicletes i monopatins a Sant Antoni; instal·lar circuits saludables per fer exercici a l’aire lliure; fer una plantació d’arbres a diferents parts del municipi; instal·lar seients dins del mar per facilitar el bany a persones amb dificultats de mobilitat; instal·lar un lavabo públic prop del passeig de Sant Antoni i Torre Valentina; instal·lar fonts d’aigua al passeig Josep Mundet; fer un espai de passeig seguint la riera de Calonge; i millorar els camins rurals amb actuacions en els punts malmesos per les pluges.

Els pressupostos participatius que impulsa la regidoria de Participació Ciutadana s’emmarquen en l’objectiu de potenciar i seguir consolidant la participació activa de la ciutadania en la presa de les decisions públiques. 

Comparteix amb els amics per què hi diguin la seva!

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies