Creix un 28% la participació en la primera volta de votació dels Pressupostos Participatius 2023 de Calonge i Sant Antoni (09/11/2022)

Un total de 774 persones han participat en la primera volta de votació dels Pressupostos Participatius de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni que organitza la regidoria de Participació Ciutadana. Aquesta xifra suposa un 28% més de participació que en l’edició del 2021, quan van votar 607 persones. La participació en aquesta primera volta estava oberta als majors de 16 anys empadronats al municipi i als titulars i cotitulars de segones residències.

La votació ha permès escollir els 3 projectes que passen a la fase final de votació. Els projectes finalistes són: adaptar voreres i passos de vianants per a persones amb mobilitat reduïda i fer les voreres més amples, accessibles i segures, que ha obtingut un total de 1.010 vots ponderats; fer un espai de passeig seguint la riera de Calonge, un passeig natural, sense asfalt ni formigó, amb sorra, herba, baranes de fusta i bancs, amb 814 vots ponderats; millorar els camins rurals del municipi, amb actuacions en els punts més malmesos per les pluges, que ha obtingut 407 vots ponderats.

La votació final per triar el projecte guanyador tindrà lloc del 12 de desembre de 2022 al 8 de gener de 2023. Serà llavors quan es tornarà a obrir un procés de participació que permetrà triar un d’aquests 3 projectes que serà el que s’executarà l’any vinent. Els participants en la primera volta podien votar fins a 3 propostes amb vot ponderat de 3, 2 i 1 punts. A la votació final es podrà triar 1 dels 3 projectes finalistes.

Des de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni la regidora de Participació Ciutadana, Mercè Orduña, valora molt positivament l’increment de participació que hi ha hagut: “L’augment d’un 28% de la participació és una molt bona dada. Estem contents perquè aquesta xifra vol dir que els Pressupostos Participatius estan del tot consolidats, i que hem aconseguit fer créixer la implicació de la ciutadania. Aquest és un dels nostres objectius principals, implicar molt més els veïns i veïnes del municipi en la presa de decisions de l’Ajuntament”. Orduña afegeix que “acostar-nos als 800 participants en una primera volta és un gran èxit, que demostra que estem aconseguint implicar la ciutadania en les decisions municipals, una feina que va donant els seus fruits”.

Els Pressupostos Participatius 2023 van començar amb el període de presentació de propostes, quan es van recollir 154 propostes i això ja va suposar un increment del 33% respecte les 116 propostes que es van recollir durant la passada edició. Aquestes propostes, un cop validades per part dels serveis tècnics municipals, van passar a la primera volta de votació per triar 3 projectes finalistes. Ara, les 3 propostes escollides per la ciutadania passen a la fase final de votació que determinarà el projecte guanyador dels Pressupostos Participatius 2023, pel qual es destinaran 125.000 euros del pressupost municipal d’inversions.

Comparteix amb els amics per què hi diguin la seva!

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies