Més de 600 persones participen a la primera volta dels Pressupostos Participatius 2019 (08/11/2018)

Un total de 607 persones han participat en la primera volta de votació dels pressupostos participatius de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni pel 2019. D’aquests vots se n’han validat 578 i se n’han descartat 29 perquè no complien els requisits per participar. Aquest 2018 la participació estava oberta als majors de 16 anys empadronats al municipi i als titulars i cotitulars de segones residències.

 

La votació ha permès escollir els 7 projectes finalistes que passen a la segona volta que tindrà lloc entre el 10 i el 23 de desembre. Serà llavors quan es tornarà a obrir un procés de votació que permetrà triar un d’aquests 7 projectes que serà el que s’executarà l’any vinent. Els participants en la primera volta de votació podien triar fins a 3 projectes dels 20 disponibles. El projecte més votat en aquesta segona volta ha estat l’asfaltatge dels carrers del municipi (194 vots), seguit de l’ampliació i millora del carril bici (162). En tercer lloc s’ha situat la millora dels parcs infantils (128 vots) seguit de les obres d’arranjament de l’Avinguda dels Països Catalans per donar més seguretat als vianants (122 vots). La quarta posició l’ocupa la creació i millora dels parcs d’esports i de salut a l’aire lliure (114 vots), seguit de la creació d’un espai d’horts urbans (111 vots) i dels parcs de lleure per gossos (92 vots).

 

Des de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni la regidora de Participació Ciutadana, Mercè Orduña, valora molt positivament la participació que hi ha hagut fins ara: “estem molt satisfets de la resposta de la ciutadania perquè hem assolit unes xifres de participació importants. Des de Participació Ciutadana aquest any hem volgut implicar molt més els veïns i veïnes del municipi, de manera que han pogut participar a l’hora de proposar els projectes, i també a l’hora d’escollir la proposta que executarem l’any vinent. Superar els 600 participants en aquesta primera volta és un gran èxit, que demostra que poc a poc estem aconseguint implicar la ciutadania en les decisions municipals, una feina que va donant els seus fruits. L’èxit d’aquesta any també pensem que és degut al sistema de votació que hem utilitzat, molt més àgil i menys complex que l’any passat”.

 

El procés de Pressupostos Participatius enguany presenta algunes novetats respecte a les edicions anteriors. Des de la regidoria de Participació Ciutadana s’ha optat per un sistema de votació de dues voltes en les que la ciutadania pot triar entre les propostes plantejades pels mateixos veïns i veïnes del municipi. El nou sistema de participació ciutadana va començar el mes de juny, quan es va obrir el període de recollida de propostes en la qual la ciutadania va poder presentar les que creia més convenients i necessàries per al municipi. Un cop finalitzada aquesta primera fase de recollida de propostes, que va acabar el dia 30 de juny, i després d’avaluar cadascuna de les peticions, es va obrir la primera volta de les votacions. D’aquesta primera volta n’han sortit les 7 propostes finalistes que passen a la segona votació. En la segona ronda, prevista pel desembre, es decidirà el projecte guanyador al qual l’Ajuntament hi destinarà un import de fins a 75.000€ dins del procés dels Pressupostos Participatiu, augmentant així un 50% la dotació econòmica destinada a aquests projectes.

 

Consultes de barri

A banda del Pressupost Participatiu 2019, des de la regidoria de Participació Ciutadana s’organitza la setmana vinent dues sessions en el marc de les Consultes de Barri a Calonge. L’any passat se’n varen fer dues a Sant Antoni. Aquestes dues sessions de debat permetran recollir les necessitats i propostes de millora dels veïns i veïnes de dos barris, el del Padró, Camp de la Llebre, Puigtavell i Puigventós i el del Nucli Històric. La primera de les sessions tindrà lloc el dimecres 14 de novembre a les 19 h a la Sala de Plens i hi estan convocats els veïns i veïnes del Padró, Camp de la Llebre, Puigtavell i Puigventós, mentre que la sessió pels veïns i veïnes del Nucli Històric es farà el dijous 15 de novembre a les 19 h. a la Sala Fontova.

 

Comparteix amb els amics per què hi diguin la seva!

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies