Treballant plegats: L'Altaveu Ciutadà es consolida - 17/04/2019

Després de més de tres anys de molta feina, arriben els resultats i la satisfacció d’ haver implicat els nostres veïns i les nostres veïnes en la presa de decisions, mitjançant la creació de noves vies de participació, com els Pressupostos Participatius, les Consultes de Barri o el Canal Participa tant al web com a les bústies físiques. Hem arribat a 2.550 participants, a qui agraïm la seva participació, que ens ha permès millorar la qualitat en la gestió municipal.

Mercè Orduña: “Estem molt satisfets de tota la feina que hem fet, tenint en compte que és una Regidoria nova, que no tenia ni estructura ni contingut. Hem començat de zero i hem aconseguit que moltíssims veïns i moltíssimes veïnes s’ impliquessin i estiguessin motivats i motivades en participar en les iniciatives que hem posat en marxa. A tots ells i a totes elles els agraïm la seva participació, doncs entre tots fem un municipi millor!!

Hem treballat en la bona direcció, amb constància i amb il·lusió, sabem que ens queda molta feina per fer i continuar tirant endavant aquest nou projecte. Volem aconseguir, de mica en mica, apropar cada vegada més els ciutadans a la presa de decisions i donar-los la oportunitat de participar en els assumptes d’ interès públic”.

Pressupostos Participatius, molta participació

Des de la Regidoria de Participació Ciutadana, Mercè Orduña manifesta que s’ han desenvolupat i impulsat els Pressupostos Participatius. Aquest ha estat el tercer any que els veïns i les veïnes de Calonge i Sant Antoni han pogut participar en la votació per prioritzar, entre diferents projectes de via pública, el destí de fins a 75.000 € del pressupost municipal.

Pels Pressupostos Participatius del 2017 i del 2018 es van destinar fins a 50.000 € per cada un d’ ells. El projecte guanyador dels PP.PP del 2017 va ser el de Millora dels Passos de Vianants del municipi. Es va actuar en 23 passos per fer-los accessibles i es van crear 7 passos de vianants intel·ligents. El projecte guanyador dels PP.PP del 2018 va ser el de Millora dels Parcs Infantils al municipi i que ha permès instal·lar jocs i fer millores a 17 parcs, així com renovar les zones de jocs infantils de les 3 escoles i de les 2 llars d’ infants municipals.

Pels Pressupostos Participatius del 2019 s’ han incorporat algunes novetats, com són l’ augment d’ un 50% de la dotació econòmica (aquest any s’han destinat fins a 75.000 €) i que aquests últims s’ han elaborat en tres fases, en les quals han pogut participar des del primer moment tots els veïns i totes les veïnes del municipi. La primera fase el mes de juny, de recollida de propostes formulades pel mateixos veïns i veïnes; la segona fase el mes d’ octubre, de la primera volta de votacions per triar els 7 projectes finalistes; i la tercera fase el mes de desembre, de la votació final per triar el projecte guanyador per al qual l’ Ajuntament de Calonge i Sant Antoni destinarà un import de fins a 75.000 €.

Hem arribat als 1.900 participants en els processos dels Pressupostos Participatius de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni.

Gràcies per creure en el Canal Participa

La Plataforma Participa (a través del web participa.calonge.cat i les bústies físiques de les OAC i les mòbils a les biblioteques, casals d’ avis i pavellons d’ esport) permet a la ciutadania fer arribar a l’ equip de govern les seves opinions i suggeriments sobre qualsevol aspecte de la vida local.

Es consolida com a Canal de comunicació amb més de 500 opinions rebudes. Les consultes o suggeriments són derivades als serveis tècnics municipals per a què donin resposta i aquesta es comunica als veïns i a les veïnes via correu electrònic o per telèfon, fent així més fluida la relació entre el ciutadà i l’ ajuntament. La temàtica principalment fa referència a temes de la Via Pública, com poden ser Seguretat Ciutadana, Obres i Serveis o Medi Ambient.

Les Consultes de Barri, una gran rebuda

Hem organitzat aquestes Consultes vinculades a diferents barris de Calonge i Sant Antoni, amb la finalitat de conèixer de primera mà les inquietuds i problemàtiques i de recollir propostes de millora concretes i consensuades que responguin a necessitats del conjunt del barri. Una vegada recollides les propostes, la Regidoria de Participació Ciutadana obre una fase d’ anàlisi de la viabilitat tècnica i econòmica i posteriorment es fa una nova Sessió de Retorn amb els veïns i les veïnes d’ aquests barris.

Mercè Orduña: “Volia tenir la oportunitat de trobar-nos, escoltar-los i informar-me personalment de quines són les necessitats que tenen i quines propostes concretes de millora plantegen, apropant-los amb la seva implicació a la participació ciutadana en aquest procés per millorar els barris del nostre poble”.

Hem dut a terme quatre Consultes de Barri, dues a Sant Antoni el 2017 (a Torre Colomina i a les Cases Noves) i dues a Calonge el 2018 (al Nucli Històric, Padró, Camp de la Llebre, Puigventós i Puigtavell), amb la participació de més de 150 persones. Aquestes Sessions han tingut una gran rebuda per part dels veïns i de les veïnes, que han manifestat el seu agraïment per aquesta iniciativa i la voluntat de que continuem en la línia d’ aquesta iniciativa engrescadora.

Des de la Regidoria de Participació Ciutadana ha estat un plaer tenir la oportunitat d' endegar aquest nou projecte i haver comptat amb la valuosa col·laboració i participació dels nostres veïns i de les nostres veïnes.

Comparteix amb els amics per què hi diguin la seva!

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies