Valoració positiva de la primera Trobada de membres del Banc del Temps per fomentar la seva coneixença mútua (03/04/2023)

El Banc del Temps de Calonge i Sant Antoni, projecte impulsat des de 2021 per la regidora de Participació Ciutadana, Mercè Orduña, continua creixent i realitzant noves activitats. El passat dissabte 25 de març a la tarda es va portar a terme al Palau Firal de Sant Antoni una trobada de les persones inscrites al Banc del Temps.

L’objectiu d’aquesta activitat era conèixer experiències d’altres bancs del temps i fomentar la coneixença entre les persones participants, generar més confiança i cohesió al grup, alhora que cadascú donava a conèixer a la resta de participants allò que oferia i demandava, per tal de promoure nous intercanvis individuals i col·lectius.

Van participar a la trobada una trentena de persones. També es va comptar amb l’assistència de dues persones representants d’altres bancs del temps, com del Banc del Temps del Pont del Dimoni (Girona) i del Banc del Temps de Gràcia (Barcelona), un dels pioners de Catalunya, que van permetre compartir experiències i consells amb la resta de les persones assistents.

La valoració d’aquesta primera trobada ha estat molt positiva, per l’alta motivació i participació de les persones inscrites i la realització de dinàmiques grupals que han permès generar confiança i poder explicar els coneixements i habilitats que cadascú pot oferir a la resta.

Actualment hi ha 63 persones inscrites al Banc del Temps, amb 96 ofertes i 46 demandes registrades. La finalitat del Banc del Temps és promoure la participació ciutadana i afavorir les interrelacions veïnals, fomentar la cohesió social, el diàleg, la solidaritat i l’ajuda, alhora que es dona resposta a les necessitats dels veïns i de les veïnes a través dels intercanvis entre oferta i demanda.

La ciutadania pot informar-se i resoldre els dubtes referents al Banc del Temps al punt d’atenció presencial habilitat al Palau Firal cada dimarts de 17 a 19 hores, i també es pot fer seguiment de les activitats, funcionament i trajectòria del Banc del Temps a l’espai web bancdeltemps.calongeisantantoni.cat

Banc del temps Calonge i Sant Antoni | Banc del temps

 

Comparteix amb els amics per què hi diguin la seva!

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies